Havneguiden

Gratis

RS SafeTrx

Gratis

Kystvær

Gratis

Fjære og Flo

19 NOK

Blåskjell

Gratis

Sjømerker

19 NOK

Knop

39 NOK

FELL Maritim

Gratis

NaVida

Gratis

SurveyVessel

Gratis

GuleSider På Sjøen

Gratis

Boating Europe

379 NOK

Norge Serien

Gratis

Weather 4D

99 NOK

Yachting Weather

Gratis

Førstehjelp

Gratis

Wind Alert

Gratis

NMEAremote

179 NOK

iNavX

489 NOK

Anchor Watch

9 NOK

Ship Finder

39 NOK

yr.no

Gratis

MarineTraffic

39 NOK

Embark

Gratis

RayView

Gratis

Marine Weather

Gratis

Båtførerprøve

29 NOK

mAIS

Gratis

vesseltracker

Gratis

OpenCPN

81 NOK

B&G

Gratis

Lowrance

Gratis

Simrad

Gratis

Knop og stikk 3D

19 NOK

Boat Manager

Gratis

Boating Calcs

19 NOK

Sea Weather

109 NOK

Norgeskart

Gratis

GoMarina

Gratis

Transas iSailor

In-App kjøp

Fluito

Gratis

Mooringo

Gratis

Fluito

fluito lar båtfolk leie hverandres båtplasser når de står ledige. Fulle gjestehavner blir ikke lenger en bekymring.

Den er veldig enkel å ta i bruk:
1. Last ned appen og opprett en bruker.
2. Finn din havn og registrer din båtplass.
3. Når du reiser ut med båt setter du plassen din ledig - du velger selv pris og antall dager den er ledig.
4. Søk opp ledige båtplasser, spesifiser antall dager og book deg en plass ved ditt reisemål.
5. Nyt båtturen - uten å være bekymret for om du får plass.

Se www.fluito.no for vilkår og mer informasjon om tjenesten.

Lik oss på Facebook på https://www.facebook.com/fluito

fluito AS
Gratis

Havneguiden

Logg inn med din Harbourguide ID for å få full tilgang til 4800 havner i Nord-Europa og Middelhavet.

Havneguiden app gir deg:
Tilgang til oppdatert havneinformasjon
Bilde og kart av havnen
Anbefalt innseiling
Avanserte søkefunksjoner
Havnebilde zoom
Automatisk oversettelse
Søk på fasiliteter
Kartsøk og oversikt over alle havner i nærheten

Våre forfattere har lang erfaring med båtliv fra ulike deler av verden, og det er ingen tvil om at Havneguiden er skrevet av båtfolk for båtfolk. De samme forfatterne bruker selv Havneguiden når de selv er ute og seiler. Deres erfaring er at papirbøkene fungere best når du i båten, mens Havneguiden online abonnementet egner seg best som planleggingsverktøy, enten hjemme i sofaen, på kontoret eller på bussen.

Allegro Sandefjord as
Gratis

RS SafeTrx

Redningsselskapet (RS) sin offisielle app - RS SafeTrx app lar deg registrere fartøy og planlegge dine turer på smarttelefonen. Registrering av fartøy og turinformasjon kunne ikke vært enklere. Følg registreringsprosessen for å begynne å bruke programmet. Sluttfør registreringen på nettstedet med de samme påloggingskodene. Når din registrering er lagret, kan du gjøre dine valg fra menyen i programmet. Du kan enten planlegge og sende din tur (Seilplan modus) eller bare aktivere sporingsfunksjonen til appen (Sporingsmodus).

For å sende en planlagt tur velger du fartøy, bestemmer destinasjon, beregner ETA (Estimert Tid for Ankomst), angir antall personer om bord og aktivitetstype. Deretter, ved hjelp av innebygde kart, velger du et utgangspunkt, valgfrie punkter på veien og sluttdestinasjon. Når dette er ferdig trykker du bare på "Start"-knappen når du er klar til å starte turen.

Ved å trykke på "Start" i Seilplan modus eller bare trykke på startknappen i Sporingsmodus vil turdetaljer registreres og registrering av posisjon bli aktivert i programmet. Med jevne mellomrom vil applikasjonen sende en posisjonsrapport til serveren og dine kontakter vil automatisk bli varslet når reisen overstiger ETA i Seilingsplan-modus.

På et hvert tidspunkt i løpet av turen kan du avslutte turen, revidere ETA, antall personer om bord eller destinasjonen. Bruk SafeTrx app til:
- Forbedre maritim turplanlegging med din egen personlige sjekkliste som kan inkluderes som en del av seilingsplan.
- Aktiver en Nød eller et Assistanse anrop.
- Raskt starte turen ved hjelp av Sporingsmodus for å begynne å spore ved ett trykk på en knapp. Endre opptaksintervall for å spare batteristrøm underveis.
- Lagre opptil 20 turer i det mobile Loggbok og replay turer i app i videoavspillingsmodus.
- Bruk 'Explorer' verktøy for å finne nærliggende havneinformasjon, VHF-kanalene og Redningsskøyteinformasjon.
- Se live plasseringen av RS redningsskøyter gjennom i kartet.
- Motta maritime sikkerhetsmeldinger og marine merknader direkte fra RS gjennom app og SMS-meldinger.
- Maritime sikkerhetsinformasjon tilgjengelig både online og offline.
- Behandle profil, fartøy, sjekkliste og nødkontakter i app.

Redningsselskapet
Gratis

Kystvær

Denne applikasjonen viser informasjon fra sikt- og vindmålere på spesielt værutsatte steder langs kysten av Norge. Applikasjonen brukes som beslutningsverktøy for Kystverkets operative enheter (sjøtrafikksentraler og lostjenesten), men er også gratis og åpen for publikum. Informasjonen kan være til god nytte for å sikre trygg ferdsel i kystnære strøk.

Flere stasjoner vil bli satt opp.

Vi gjør oppmerksom på at det ved denne tjenesten kan oppstå feil og ufullstendigheter, teknisk eller på annen måte. Kystverket påtar seg intet ansvar for feil eller ufullstendigheter i forbindelse med andres tilgang til, og bruk av disse opplysningene.

Historiske data:
Ved å trykke på graf-knappen under den detaljert stasjonsinformasjonen vises en grafisk presentasjon av innsamlede data. Tidsintervallet er som standard satt til å vise de siste 6 timene, men kan endres til 3 eller 12 timer i appens innstillinger ved å gå inn i telefonens "Innstillinger"-app og scrolle ned til KystVær-ikonet.

Automatisk oppdatering:
Som standard vil applikasjonen automatisk laste ned de siste måleverdier hvert femte minutt. Dersom appen er i bakgrunnen er denne timeren stoppet. Dersom appen har vært i bakgrunnen mer enn fem minutter når brukeren returnerer til appen, vil den automatisk laste ned oppdaterte målinger. Automatisk oppdatering kan skrus av og på i appens innstillinger. Historikkgrafene oppdateres ikke automatisk.

Stedstjenester:
Applikasjonen benytter stedstjenester til å presentere hvor stasjonene er i forhold til egen posisjon. Dersom man ikke tillot stedstjenester ved første installasjon av appen kan dette aktiveres ved å gå ved å gå inn i telefonens "Innstillinger"-app, velge "Personvern" og "Stedstjenester".

Applikasjonen er utviklet av Scanmatic AS på oppdrag for Kystverket.

Scanmatic AS
Gratis

Fjære og Flo

Få oversikt over flo og fjære tidspunkter, månefase samt tidevanns verdier i en pen grafisk innpakning!

- Støtter referanse nivåene: Sjøkartnull, Middelvann, og NN1954
-Appen gir deg tidspunktet for flo, fjære og informasjon om de beregnete tidevanns høydene i cm over et valgt referansenivå.
-Du får en grafisk oversikt over hvordan tidevannsbølgen utvikler seg over tid. Grafen viser både det beregnete tidevannet og det faktiske målte (se skjermbilde under.. det målte tidevannet oppdateres et par ganger i døgnet)
-Grafen viser tidevanns høyden ved nåværende tidspunkt (feilmargin her er 19 min)
- De siste uka med data blir lagret offline noe som gjør det mulig å se på disse datene uten å ha nett forbindelse.
-Mulighet for å legge til en egen offset i minutter fra målt stasjon noe som gjør at tidevannet for din lokasjon kan vises i en egen kolonne.
Feks har Øygarden i Bergen en offset på rundt +15 min i forhold til flo og fjære tider på målestasjonen i Bergen (se skjermbilde)

Setter stor pris på om du tar deg tid til å rate appen å komme med ris/ros.

Dataene hentes fra Statens kartverk Sjø. Data tilgjengelig er 2013, 2014 data. Jeg tar ikke ansvar for fullstendigheten og nøyaktigheten av de dataene som vises fram. Da jeg ikke har mulighet til å kvalitetssikre all data, kan det være rom for feil. Ta hensyn til dette!.

App og data blir sjekket daglig og skal virke. For de som rapporterer om NA verdier og at ting kke virker er dette sanns. pga at nettverket dykkers blokkerer port 90

- (OBS) data for 11 mars vil mangle en flo og fjære data pga database oppdatering som skjer nå. Du vil se flo fjære tid på grafen. Gjelder kun denne datoen hvor det vil mangle

LagTrener
19 NOK

Blåskjell

Blåskjellvarsel fra Mattilsynet er et tilbud til deg som ønsker å plukke blåskjell til eget bruk. Blåskjellvarselet hjelper deg å sjekke om det er trygt å spise blåskjell fra ditt distrikt. Mattilsynet publiserer blåskjellvarsel hver fredag innen kl. 15.00.

KART Kartet har en sentral plass og forteller deg hvor du er, og hvor nærmeste målested er i forhold til din plassering. Du kan navigere deg rundt i kartet, og finne varsel fra alle målesteder langs hele Norges kyststripe. Trykker du på en av målingene, vil du få detaljert informasjon om det enkelte varselet.

LISTE Listen viser målestedene sortert etter regioner.

TIPS Tipsene gir nyttig informasjon om blåskjell og blåskjellplukking.

Shortcut AS
Gratis

Sjømerker

Sjømerker er programmet for deg som trenger en kjapp oppfrisker på betydningen av staker, fyr og bøyer til sjøs. Denne er grei å ha på lomma når du ferdes i travle skjærgårdsfarvann og støter på et sjømerke du ikke helt husker hvordan du skal passere. Den kan også være en grei referanse for deg som leser til båtførerprøven.

Sjømerker inneholder illustrasjoner, kartsymboler og lyskarakterer for de vanligste flytende og faste sjømerker, samt en egen seksjon for fyrlys. Alle lyskarakterer har en demonstrasjonsmodus slik at du lettere ser hvordan de fungerer i praksis.

Sjømerker er ment som et supplement og ikke en erstatning for de ferdigheter og kunnskaper du bør inneha når du ferdes på sjøen.

The One Man App Factory
19 NOK

Knop

Å bedømme fart og avstand til sjøs er ikke lett! Det er her appen KNOP kommer inn i bildet.

Her er noen eksempler på hva KNOP kan hjelpe deg med:

«Fartsgrensa er 5 knop, men hvor fort kjører jeg egentlig?» KNOP viser deg din hastighet i knop (eller km/t om du vil).

«150m fra land kan jeg gi gass, men hvor langt er det?» KNOP viser avstanden til kyst, basert på Kystverkets kart.

«Hvor fort går denne balja egentlig?» eller «Går båten over 10 knop, er den ulovlig for barn å føre.» KNOP viser deg max fart båten har vært oppe i.

«Har vi drevet langt bort fra der vi begynte å fiske?» eller «Håper jeg finner tilbake til der jeg satte de andre i land!» KNOP viser avstand og retning tilbake til et angitt punkt.

«Hvor langt har vi egentlig seilt nå?» KNOP viser tilbakelagt strekning, som tripptelleren i bilen.

«Hvordan kan jeg få gitt noen beskjed om hvor jeg er?» KNOP lar deg sende en SMS som viser andre hvor du er.

Appen krever en enhet med innebygget GPS og kompass. Avstand til kyst fungerer bare i Norge. Ved svært lave hastigheter eller korte avstander vil unøyaktigheter bli merkbare. Dette er en naturlig konsekvens av at GPS-systemet har en feilmargin på rundt +/-5 meter.

plaza.no
39 NOK

FELL Maritim

FELL® App. Få enkelt tilgang til sjøvettreglene, informasjon om sjømerker og sjøveisregler. Du finner også brukerveiledning og monteringsanvisning til WiMEA Trådløs Dødmannsknapp, både som tekst med bilder og video.

Med FELL Appen har du all informasjon du trenger om FELL, våre forhandlere og våre produkter, rett i lommen.

Registrer ditt produkt eller meld deg på vårt nyhetsbrev rett i appen for å holde deg oppdatert og få enda enklere hjelp ved behov.

FELL er en norsk produsent av maritim elektronikk. Vår misjon er å skape produkter som engasjerer og bidrar til økt frihet og opplevelse for våre brukere og kunder.

I denne appen finner du:
Forhandlere, Brukermanual, Monteringsanvisning, Nettside, Kontakt oss, Om oss, Bilder, Video, Facebook, Nyhetsbrev, Registrer produkt, Sjømerker, Sjøvettreglene, Sjøveisreglene.

FELL AS
Gratis

SurveyVessel

Track the movements of the survey vessel and launches mapping the Norwegian waters, under the auspices of the Norwegian Mapping Authority Hydrographic Service (NHS). The location of the survey vessel and launches are updated in accordance to the Norwegian Coastal Administration’s satellite-based AIS (Automatic Identification System) data. The app is developed in cooperation between the Norwegian Mapping Authority Hydrographic Service and Electronic Chart Centre (ECC). More information about the Norwegian Mapping Authority is available at kartverket.no.

Electronic Chart Centre
Gratis

RS App

Nyt det gode sjøliv med RS App for din iPhone. Dra ut på sjøen i sommer med detaljerte sjøkart, værmeldingen tilpasset båtfolk, og finn nærmeste marina, gjestehavn eller legevakt lett som en bris! Og om du skulle trenge assistanse på sjøen, kan du kjapt melde fra om din posisjon og kontakte Redningsskøytene.

ASSISTANSE FRA REDNINGSSELSKAPET

RS App har en assistansefunksjon som automatisk sender din posisjon til Kystradio og nærmeste redningsskøyte når du ringer etter assistanse eller melder nød i applikasjonen. Dermed blir det enklere for redningsskøytene å finne deg om du har behov for hjelp.

RS App er koblet opp mot alle Kystradiostasjonene i Norge og dekker hele Norskekysten.

SJØKART OVER HELE NORSKEKYSTEN

Med online båtsportkart fra Nordeca har du tilgang til informasjonen du trenger om dybdeforhold, staker, fyrlykter, skipsleder og annen relevant informasjon for fritidsbåtbrukere. I tillegg finner informasjon om småbåthavner, gjestehavner, legekontor og mye mer.

Ferdes du ofte i områder uten mobildekning? Nå kan du også kjøpe kart i applikasjonen som virker uavhengig av om mobiltelefonen din har nettverksdekning.

SØK ETTER STEDER OG FASILITETER

I RS App kan du søke blant mer enn 185 000 steder. Vi hjelper deg finne nærmeste gjestehavn, bunkringsplass, legevakt eller en god uthavn å søke ly i om natten. RS App henter ukentlig oppdatert informasjon fra Velihavn-databasen, slik at du alltid har tilgang til oppdatert informasjon om steder i skjærgården.

VÆRMELDING

I værmeldingen tilpasset båtfolk finner du alt du forventer fra en vanlig værmelding pluss: bølgehøyde, tidevannstabell og selvfølgelig vanntemperatur. Oppdatert 6-timers, 24-timers og 6-dagers værvarsel leveres av Kartverket og Meteorologisk institutt slik at du kan planlegge båtturen med trygget.

Har du spørsmål? Kontakt oss på support@i-sea.no

KRAV OG ANNEN INFORMASJON

1) For å bruke RS App må du oppgi et gyldig norsk telefonnummer som tilhører telefonen du installerer applikasjonen på.
2) RS App krever nettilgang for nedlastning og visning av sjøkart.
3) RS App benytter telefonens innebygde GPS for lokalisering. Lokaliseringen kan være unøyaktig, og kontinuerlig bruk av applikasjonen vil kunne redusere telefonens batteritid.
4) RS App er ikke ment som en erstatning for sjøkart på papir eller annet sikkerhetsutstyr som for eksempel VHF. RS App er kun ment som et supplement til tradisjonelt sikkerhetsutstyr til sjøs.

i-Sea AS
39 NOK

GuleSider På Sjøen

With GuleSider På Sjøen you will get the official free nautical charts for Sweden and Norway. You can search for harbours, facilities and compaines such as restaurants. You can as well search for products such as a life-vest and see where you can buy it close by.

The free version includes:

- Free nautical charts Sweden and Norway
- GPS-position on the chart
- Course arrow
- Satelit map
- Eniro search enginge integrated
- "Man overboard" function - click the button and you get a screenshot with important information such as emergency number, coordinates, map with current GPS position, VHF channel and timestamp

PRO-version

- Offline maps
- Possibility to add routes and waypoints
- Save favourite routes
- Course
- Speed
- Triplog

GuleSider På Sjøen is a planing tool and should be considered as a complement to existing navigation equipment.

Please note: Continued use of GPS running in the background can dramatically decrease battery life.

Eniro Norge AS
Gratis

Boating Europe

The Most Widely Used Boating App! A favorite among cruisers, sailors, fishermen and divers who want the same detailed charts found on GPS plotters. This app includes Navionics+, a one year subscription to overwhelming value that allows unlimited downloads & updates of your chosen coverage area that permanently resides on your mobile device. At the end of one year you can choose to renew your subscription at deeply discounted prices or continue to use the charts you previously downloaded along with the permanent features of the app (see below). The Navionics+ subscription also includes usage of Advanced Map Options and Navigation Module for the same period.

All Navionics Boating Apps have the same features: compared to this priced app, the free version allows for a one week free trial of Navionics+ before purchasing. If you have a tablet, search our HD app.

Subscription features of NAVIONICS+ overwhelming value included in this app:
√ NAUTICAL CHART for all essential cartographic reference detail. Also get access to searchable Points of Interest like Marinas, Repair shops and Tide & Current forecasts including dynamic graphs.
√ SONARCHART™ HD bathymetry maps you can enhance, featuring extraordinary bottom contour detail, great for increasing awareness of shallow waters and locating fishing areas at any depth level
√ COMMUNITY EDITS made by users (rocks, wrecks, etc.) and shared for all to benefit
√ CHART UPDATES: we deliver more than 2,000 updates every day! Take advantage of our updates as frequently as you like
√ ADVANCED MAP OPTIONS to highlight Shallow Areas, select Depth Shading, filter Depth Contours, and adjust shorelines to selected Water Level. Includes a Fishing Mode.
√ NAVIGATION MODULE for advanced route planning with ETA, distance to arrival, heading to WP, fuel consumption and more!

Note: Download detailed maps by zooming in or from Menu>Download Map. Maps are saved on your device for offline use. Tap Menu>Update All to keep your charts updated. Check navionics.com for coverage Permanent FEATURES available in this app:
TRACK your journey, view speed, distance, time and COG. Save to archive, see stats and playback
ROUTES: create and edit, based on speed and fuel consumption
Measure DISTANCE, add MARKERS, get WIND FORECASTS and sun/moon cycles
MAP OPTIONS: Satellite/Terrain, Safety Depth and Easy View (not on Govt. Chart)
SYNC Tracks, Routes & Markers among your mobile devices
MAGAZINES & GUIDES for location-based articles from leading industry publishers
GOVT. CHART in US
SONARCHART™ LIVE - connect wirelessly to a sounder to create your HD bathymetry map in real-time. Select devices also allow for a fishfinder in split-screen.
PLOTTER SYNC - Raymarine Wi-Fi enabled plotter owners can transfer routes and markers, upload sonar logs for improved SonarChart™ and update their eligible plotter card connecting to Navionics through this mobile app
Navionics S.p.A.
379 NOK

Norge Serien

Gratis, brukervennlig, oppdatert og detaljert turkart for hele Norge. Enten du foretrekker tur og fritid i fjellet, i skogen, langs kysten eller driver med jakt & fiske vil du alltid ha et godt kart tilgjengelig i hånden med Norge-serien.

Norge-serien dekker hele Norge, og er et gratis og innholdsrikt turkart. Du kan også kjøpe og laste ned kartområder, og dermed ha et detaljert turkart med rikt innhold og nyttige funksjoner selv i områder uten mobil dekning.

NYHET:
Skreddersy ditt eget kart ved å laste ned innholdslag. Nå kan du se observasjoner av de mest populære sopparter, bær, fisk og fugl. Perfekt til høstsanking og jakt! Du finner også oppdaterte skiløyper (2013/2014 sesongen) for Oslomarka. (Skiforeningen)

Tilgjengelige innholdslag per januar 2014:

Artsdatabanken
Se hvor det er observert forekomst av populære arter innen kategoriene: Sopp, Bær, Fisk og Fugl.

Eiendomsgrenser
Last ned oppdaterte eiendomsgrenser til dine kart.

Skiløyper (Oslomarka)
Last ned og se skiløyper for 2013/2014 sesongen for hele Oslomarka (Markadatabasen)

Fjelltopper over 2000 meter
Last ned og se hvor våre høyeste fjelltopper ligger. Les mer, lær og se bilder ved å trykke på ikonet for hvert enkelt fjell.

Funksjoner:
- Gratis kart over hele Norge
- Last ned områder for offline bruk
- Legg til start mål og interessepunkter
- Søk etter adresser
- Søk etter overnatting, spisesteder mm
- Mål avstand mellom to punkter
- Finn din posisjon raskt dersom uhellet er ute
- Kartet kan sees rett ovenfra eller tiltes
- 2,5D teknologi
- Del turene dine på facebook og Twitter
- Del bilder fra turen med venner
- Backup av kart, ruter, poi's etc
- norsk, engelsk, tysk, svensk, dansk
Nordeca AS
Gratis

Weather 4D

Weather4D is the first application to use the power of GPU to animate the weather like a video. 2D or 3D display is complemented by the continuous scrolling of time which allows to perfectly visualize the evolution of weather phenomena to come. The automatic scrolling can be accelerated or slowed manually by forward or backward in time by simply sliding a finger or by time increments through taps on icons "next / previous". Weather data types:

- Cloud cover
- Precipitations (Rain, Snow)
- Wind 10 m above mean sea level
- Temperature 2 m above mean sea level
- Pressure MSL
- CAPE
- Waves (Height, period & direction)
- Ocean currents

Data model:
- Data from Arpège, Arome, WRF, NOAA GFS, NAM, CMC GEM, COAMPS, FNMOC WW3, MyOcean
- Forecasts up to 10 day
- Data steps : 3h, 12h, 24h
- Worldwide Cover
- Data updated 4 times a day (every 6 hours)

The data are in the form of stacked layers that can be assembled at will. The fine tunings allow to adjust the readability according to the taste of user: modes display, level of transparency, types of symbols, etc.. A "full screen mode" allows you to use the entire screen area.
Olivier Bouyssou ©
99 NOK

Yachting Weather

“Yachting Weather” is the cost-free and user friendly weather App for iPod Touch, iPhone and iPad to receive precise sea weather predictions for the next 3 days (2 days on iPad) - or with an upgrade to “Yachting Weather EXPERIENCE”- for the next five days.

You receive all marine weather predictions according to your current GEO location or any other sea area worldwide determined by GPS, a single click on the map tool or by manual input. Whether you are sailing, motor yachting or doing other water sport activities, you can configure “Yachting Weather” exactly to your needs with numerous options. The forecasts for the next three days come in six hour intervals (for five days in three hour intervals with “Yachting Weather EXPERIENCE”) and are available worldwide. Due to the high spatial resolution of 0,15° to 0,25° (which is comparable to approx 12x12 sea miles). Conventional GFS weather models work with a resolution of 0,5° to 1° and assume equal weather conditions for a sea area of 60 x 60 nautical miles. On open sea or nearby the coastline a high resolution forecast for wind and waves can be advantageous. Changing winds, gusts or rough sea within short distances could be missed by large scale forecast models. Besides a higher spatial resolution WEATHER365 weather models integrate topographical, geographical and vegetal characteristics - especially of the coastal areas - which have influence on weather trends and weather evolution. Even bathymetry data are included because of their impact on wave height and length.

You receive exact predictions for your designated position. All weather data are based on optimized WRF and Wave Watch III weather models and calculated and updated four times a day by WEATHER365. With an Upgrade to “Yachting Weather EXPERIENCE” you get the predictions of the professionals: Predictions for the next 5 days in a three hour rhythm - permanent and worldwide.

Available forecast data:
• Storm risk
• Wind speed
• Wind direction
• Gusts
• Wave heights
• Wave directions
• Wave frequency
• Air Pressure
• Common weather condition
• Temperature
• Air humidity
• Precipitation risk
• Amount of precipitation

Additional Features:
You always can decide whether you want to configure your GEO position by
• GPS GEO tracking
• Fingertipping on the map tool
• Or manual input
Individual configuration of your adjustments for: Speeds, distances, air pressure, amount of precipitation and temperature
ESIRION AG
Gratis

Røde Kors Mobil Førstehjelp

Appen du vil at alle rundt deg skal ha.

Er du vitne til en ulykke? For å kunne hjelpe umiddelbart og gi riktig førstehjelp mens hjelpen er på vei, la oss veilede deg.

Et livsviktig verktøy til telefonen din, både ute på tur og i hverdagen.

Røde Kors sin førstehjelpsapp inneholder en beskrivelse som viser trinn for trinn av hva du skal gjøre når skaden har skjedd. Videre kan du forberede deg i forkant gjennom et lite førstehjelpskurs med kontrollspørsmål. Den gir tilgang til så og si alle verdens nødnumre og en kartfunksjon med kartkoordinater, slik at du alltid har mulighet for å opplyse hjelpetjenesten om hvor du befinner deg.

Appen inneholder også nyheter og informasjon om Røde Kors, nettbutikk for førstehjelps utstyr og bidragsmuligheter.

Røde Kors Mobil Førstehjelp er ment som en kunnskapsformidler og er ikke en erstatning for førstehjelpskurs og/eller legehjelp og hjelpetjenestene.
Norges Røde Kors
Gratis

Wind Alert

WindAlert is a mobile application to locate, monitor, analyze, and share wind data whenever, wherever, and however you want it. With over 50,000 weather stations for real-time observations and our forecast system for observations anywhere in the world we make it easy for you to find the wind data you're after no matter where you are. WindAlert is your complete wind information source.

Features:
-Report for 50,000 + Weather Stations
-Virtual Station Forecasts for Anywhere on Earth
-Create Wind Profiles
-Wind Alerts via Push Notifications
-Radar (NEXRAD Level 3)
-Meteorologist Forecasts
-Model Forecasts
-Forecast Maps
-Nautical Charts
-Sea Surface Temperatures
-Tides
WeatherFlow
Gratis

NMEAremote

Relax more, sailing with the new marine-App for your iPhone/iPad/iPod Touch

Entertainment and navigation at sea have never been so much fun. Now your iPhone, iPad or iPod Touch can connect to your ship's network and navigation system and give you all the important information quickly and easily in your hand.
Whether it is navigation data, wind speed or water depth, your new crew member "NMEAremote" shows at a glance everything that you need to know.
Be mobile and connect your iPhone to all your NMEA devices over WLAN with a NMEA/RS232 - WiFi converter such as "Miniplex-2Wi", "iMux", "iAIS", "Seamate 1A LITE" or a computer with the appropriate software.

Features:
● NMEA 0183/2000 compatible, combine with any marine network
● Alarms: Many preconfigured alarms (e.g. Anchoralarm) either showing a popup, coloring the display or playing a sound
● multifunction display
● bold, easy to read displays
● easy to use chapter and page control
● Favorite Pages, Page Roll, Environments, Server
● several Display themes
● 'unlimited' NMEA log
● visual indicator for NMEA activity
● outdated values will be dimmed and at least reseted
● Rules: Block, Mask Time and TalkerID for each NMEA sentence
● independent configurable units for speed, distance, depth, wind speed
● iPad fullscreen support
● Race Timer with laps
● Multitasking / Fast App Switching,
● Background Logging (Note: Continued use of GPS running in the background can dramatically decrease battery life.)
● Connection Log
● Waypoints/Routes & MOB functionality (GPX&KML import)

Supported Devices:
● Wifi
● Bonjour
● CANboat (actisense serial | iptee)
● comar NMEA-2-Wifi
● DMK Box (NMEA 0183 & NMEA 2000)
● DY: iAIS / WLN10
● EKI-1351
● Expedition
● EXPOUND2K
● ezTCP CSW-H80
● GoFree™
● GMM (NMEA 0183 & N2k)
● HelmSmart™
● iMux (AdHoc) & iMux / eMux (DHCP)
● nke NMEA Wifi Interface
● NMEA over IP
● NMEAremote Server
● Open Skipper (N2k Datagram)
● RedBox
● Sailmon
● SeaMate
● SeaSmart.NET (NMEA 0183 & NMEA 2000)
● ShipModul MiniPlex-2Wi / MiniPlex-3Wi(-N2K)
● Signal K
● vYacht
● XB 8000 / Watch Mate Vision

● Internal
Core Location (iOS GPS)
iOS Barometer

● External Bad Elf GPS
Dual XGPS 150/160
GNS 2000 / 5870 MFI
Redpark GPS Cable

● Misc
LogFile
Simulation

NOT Supported Devices:
● Garmin GNT 10
● Raymarine Wifi devices
(these manufacturers are not interested in collaborating and still keeping their systems secret)

Displayed Data (if available from marine network or calculated)
● GPS: LAT/LON, COG/SOG, BTW, DTW, VMG, XTE, TTG (calculated from DTW/ VMG), satellites in view & azimuth, elevation, SNR
● Sounder: depth (surface/keel), min/max depth
● Weather: app. & true wind, app. & true close hauled, max. wind speed, Beaufort (from true wind speed), wind direction (from true wind angle and heading), water & air temperature, air pressure, humidity, wave height, current set & drift
● Velocity: current speed, max. speed, VMG, log / trip
● Heading: magnetic / true heading, deviation, variation, turn (difference between heading and COG). leeway
● Pitch/Roll
● distance and bearing to laylines, startline (Expedition)
● Engine: RPM, Oil Pressure & Temp., Alternator, Fuel, Trim, Hours & Dual Engine Support

Supported NMEA 0183 Sentences:
● GLL, RMC, RMB, VTG, XTE, GGA, GSA, GSV, ZDA
● VHW, VLW, VBW
● MWD, MWV, MDA, VWR, VWT, MTW, MTA, MMB, MHU, MWH, VDR, VPW
● DBT, DPT
● HDG, HDM, HDT
● PCDIN, PGN, NTWOK (Open Skipper)
● PBGTTBS, PBGTVMG, PSILTBS, PMAROUT
● XDR

Supported NMEA 2000 Sentences:
● PGN127250, PGN127257, PGN127488, PGN127489, PGN127505, PGN128259, PGN128267, PGN128275
● PGN129025, PGN129026, PGN129283, PGN129291, PGN129539, PGN129540
● PGN130306, PGN130310, PGN130311, PGN129539, PGN129540
zapfware © 2015 Michael Zapf
179 NOK

iNavX

••• Most advanced marine navigation app in the App Store
••• Editor's Choice Winner, Practical Sailor
••• Advanced chartplotter for a FRACTION of the cost!


iNavX™ - the leading marine navigation app and the ONLY APP that delivers thousands of charts and hundreds of features. Including the official and up-to-date high resolution NOAA RNC raster United States marine charts of the West Coast, Gulf Coast, East Coast, Great Lakes, Alaska, Hawaii, and US Virgin Islands.

iNavX™ offers access to 1000s of detailed charts: official CHS Canada charts, Navionics Gold charts, Fish'N'Chip charts, HotMaps, NY charts, Hilton's fishing charts, Trak Canada lakes fishing maps and Solteknik European waters marine charts that may be purchased separately via X-Traverse. WaterWay Guides are also available for detailed points of interest (Anchorages, Marinas & Hazards).

Here are just a few of the many features included in iNavX:

Advanced Chartplotter
• Plot your position in real-time using your device's built-in GPS
• Easily pan, zoom, and rotate charts (including course up)
• Print detailed charts to use in combination with the app

Advanced Navigation
• Create waypoints and plan routes to navigate between them
• Quickly measure bearing/distance between points
• Track log allows you to record your actual route
• Import/Export data in KML (Google Earth) or GPX format

Advanced Instrumentation
• Acts as a repeater for popular marine navigation software MacENC
• Supports NMEA data over TCP/IP (using Wifi)
• Integrates with external GPS, AIS receivers & transponders
• Connect instruments: Depth, Speed, Wind, Engine, Batteries, etc.

Essential Toolkit
• GRIB weather forecast
• Tides/currents
• Anchor alarm
• AIS alarm
• Port/navaid search

iNavX™ is updated frequently and all updates are provided at no additional cost.
NavX Studios LLC
489 NOK

Anchor Watch

Yachting Magazine: "probably the best dollar you've ever spent"

"Anchor Watch" uses the GPS on your smartphone to monitor your boat's position. If the boat moves outside of set limits, the program will alert you immediately. Alerts include phone calls, sound, vibration alerts, popups, email or SMS (through a third party).

There are no more sleepless nights when you worry about weather your boat is dragging or not. Keep the phone next to where you are sleeping and a quick glance will assure you that all is ok.

If the boat drags out of the predefined area (no limit on radius), it will alert you in any way you decide. Flashing text, sounding alarm or even call to another phone.

As only anchor guard app for iOS, Anchor Watch allows for the manual adjustment of your anchor position, by touch of a finger or manual entry. So if you were busy with other things then setting the alarm, you can adjust for the drift.

And if you anchored both stern and bow, Anchor Watch offers an unique course alert when a minor drift can still mean your boat is turned from the pier.

Anchor Watch sophisticated filtering allows for GPS errors, which can occur every now and then. The settings panel is fully customized allowing a number of different alarm types.

Of course it runs in the background too, which allows you to pursue other activities on your phone while Anchor Watch is on guard. Continued use of GPS running in the background can dramatically decrease battery life. Fortunately you can tell Anchor Watch to conserve battery and update only in foreground.

Available as an in-app purchase are advanced nautical maps as well as the functionality to download and show offline maps which you can use when you don't have a data connection (or don't want to use it due to roaming charges. The maps available are based on the http://www.openseamap.org data. Check for quality and availability on their website, it is under rapid community development. You can also send in your maps and they will be added to the server for the benefit of all.

Anchor Watch is under constant development, so if you have any remarks just drop an email or write a feature request in the comment section and we will get straight to it.

Known issue: enable Alerts in iPhone->Settings->Notifications to receive audio alerts in the background
Chris Lukassen © 2015 Luky Soft
9 NOK

Ship Finder

Ship Finder shows live moving ships on a worldwide map. The intuitive design combined with incredible performance puts you in control. Watch in full screen, view in AR, search, add filters and so much more!

Ship Finder has been top rated and top ranking since 2009 and covers most of the world, tracking 20,000+ ships simultaneously.

Our incredible app performance means that you can see all tracked vessels at once - no clustering here! Simply tap a ship to see its name, type, photos, speed, dimensions and much more. Powerful features such as filters, search, night mode and the ability to save favourite ships are included. (You can choose Apple or Google maps too!).

Add and browse bookmarks to saved locations around the globe to quickly navigate to areas or ports of interest.

You can even use Augmented Reality (AR) view to identify ships out at sea using your device camera.

Ship Finder works by picking up AIS ship feeds used by all passenger vessels, vessels over 300 tons and increasingly by smaller pleasure craft and yachts. This technology is actually faster than radar and is used by vessels for safety and navigation.

Ship Finder provides near real time “virtual radar” AIS maps. It’s easy to use and is an amazing app for anyone interested in shipping, cruising and sailing in ports and locations across the world. It’s also great if you simply want to know what boats are out there or want to see where your friends and family are. Ship Finder is also used extensively by maritime professionals and mariners.

Our global AIS coverage is impressive and expanding all of the time as we add new AIS feeds and receivers. Please check www.shipfinder.co regularly to see the latest coverage.

Pinkfroot are committed to customer service and continually improve our Ship Finder apps based on feedback. Why not join our online community at www.pinkfroot.com or if you have any questions please email us via support@pinkfroot.com and we’ll be happy to help.

Disclaimer: Ship Finder should not be used for navigational purposes. Under no circumstances will the developer of this application be held responsible for incidents resulting from the use of the data or its interpretation.
pinkfroot limited © pinkfroot limited 2010-2015
39 NOK

Yr.no

Search in 9 million weather forecasts for Norway and the world from Yr, or use GPS to find your nearest location.
Contains weather forecasts, textual forecasts, meteograms and extreme weather warnings.
Tip: To see the meteogram, turn your phone to landscape mode when you are viewing a spesific place.
Yr is a service from the Norwegian Meteorological Institute and NRK.
Norsk Rikskringkasting AS © 2008-2015 NRK
Gratis

MarineTraffic Ships & Wind

Marine Traffic displays near real-time positions of ships and yachts worldwide.
Connected to the largest network of AIS receivers, the app covers most major ports and shipping routes.

• View VESSELS ON THE LIVE MAP, search for ships, boats and seaports and see what's near you!
• More than 120,000 VESSELS PER DAY report their positions via MarineTraffic AIS
• View live wind and 48-hour WIND FORECASTS on the map
• ANIMATED PLAYBACK of vessel's track
• PORT ARRIVALS & DEPARTURES live for over 4,000 ports and marinas, current conditions in ports and estimated time of arrival for the boats & ships.
• Manage your list of vessels ("MY FLEET"), shared with all your devices and MarineTraffic.com
• Browse 1.5 MILLION PHOTOS of ships, harbors and lighthouses
and much more!

• NEW! Identify vessels around you at a glance with the Augmented Reality tool (in-app purchase)
Just point your device's camera to the horizon and get all the information you need about the vessels in your area: name, flag, speed, distance from you and a lot more.

Also, for MarineTraffic subscribers:
• NAUTICAL CHARTS
• SAT-AIS DATA

Join the great MarineTraffic community!

** If you're only interested in a specific area, please confirm coverage on www.marinetraffic.com before purchasing the app **
Maltenoz Limited © MarineTraffic
39 NOK

Embark: Your nautical charts for boating.

Embark brings you great nautical charts, recommendations and travel advice from boaters across the globe.
They are not like any other chart you’ve seen. With Embark, you can record your trips, read up on travel advice, save your favorite places and tailor the nautical charts just the way you like them.

** App highlights **
– Accurate and detailed nautical charts, made with quality chart data from Official National Hydrographic Offices. The charts update automatically when new data is available, making the hassle of upgrades or yearly chart editions a thing of the past.
– Read up on great places around the world, from marinas and anchor areas to fishing spots and sights. Join a great community of boaters and contribute with your own favorites.
– Record your trips. Embark knows where you've been and how fast you've been traveling – it's like an automated logbook with breadcrumbs in the map.
– Save your favourite places, from fishing spots to anchorages and marinas, so you will never miss out on that great spot again.
– Sunny days or pitch-black nights? Embark automatically adjusts chart colours, text and symbol sizes according to the ambient light around you.
– Tailor the charts to your own preference: Highlight shallow depths and dangers, and emphasize low bridges and power cables. Do you prefer imperial or metric units? No worries, we got you covered.

** For the full experience, upgrade to Embark Premium **

All features in Embark are free while you're online. Want to use Embark without an internet connection? Upgrade to Embark Premium! Premium lets you use Embark charts, store tracks and your places even while you're offline.

** About Embark **
If you have any feedback or questions, drop us a line at hello@letsembark.io or click on “Chat with us” from within the Embark app. We hope to hear from you!

Keep in mind that Embark needs a GPS signal to position you in the map, and that not all iPads has a GPS unit. The GPS signal can also be inaccurate at times, and using Embark could drain your battery faster than normal. You should also keep paper charts in your boat at all times.

Happy boating, The Embark team
i-Sea AS © 2015
Gratis

RayView

RayView allows you to view your Raymarine e-Series or c-Series Multi-Functional Display via your smartphone or tablet.

iOS Devices = Best performance achieved on iPhone 4 or better and iPad 2 or better.

Multi-Functional Display software requirement – v 3.15 or later.

To use this app please upgrade your Raymarine c-Series or e-Series Multi-Functional Display to software version 3.15 or later. Software upgrades are available for free at www.raymarine.com/support.

If you enjoy RayView you may also be interested in the RayControl and RayRemote apps. RayControl for tablets provides full touch screen control of your c-Series or e-Series MFD, plus a handy slide out virtual MFD keypad gives you even more control options. RayRemote for smart phones provides a full screen virtual MFD keypad, transforming your phone into a full function Raymarine MFD remote control.

Getting Started
Download the RayView app, and install it on your device. Then connect to your Multi-Functional Display via Wi-Fi (see operators manual for Wi-Fi setup details). When the Wi-Fi connection is established, launch the app. You should now see the same image on your device as on your Multi-Functional Display.
Raymarine Belgium BVBA
Gratis

Marine Weather by AccuWeather

Stay connected to the latest, real-time, marine weather conditions with Marine Weather™ by AccuWeather. Designed for mariners and other water hobbyists, this free, customizable app features MinuteCast™, the leading minute-by-minute weather forecast that is hyper-localized to your exact location.

•AccuWeather MinuteCast™ – minute-by-minute weather forecasts for the next two hours hyper-localized to your exact GPS location or street address. Includes precipitation type and intensity, and start and end times for precipitation. Available for the United States and Canada. Boaters within 400nm of the coastline can use MinuteCast to track and time storms, and select a map point to get MinuteCast for that location in addition to their current location.
•Information rich including buoy data, tides, radar, wind speed and direction, dew point, air temperature, barometric pressure, weather maps, radar, times for sunrise/sunset and moonrise/moonset, moon phases and transit, and sea surface temperatures.
•Tropical Maps for the Atlantic and Pacific Oceans, window of movement on any named tropical system, severe weather watches and warnings, wind radius, storm surges, and storm history information.
•Animated weather radar and maps for tracking the storm’s path. Weather radar available in the United States, Canada, Spain, and Japan. Additional maps showing sea surface temperatures and anomalies, and wave heights and surface winds. Wave heights and surface wind data available for every three hours through to 180 hours.
•Marine weather forecasts available for the United States, Canada, United Kingdom, Spain, and Australia. For the United States, Marine Weather by AccuWeather encompasses all coastal regions, including the Great Lakes, Alaska, Hawaii, and Puerto Rico.

Download Marine Weather by AccuWeather today for free and experience the Superior Accuracy™ that comes from high-quality weather forecasting.
AccuWeather International, Inc.
Gratis

Båtførerprøve

Applikasjonen inneholder 450 spørsmål, gir tilbakemelding på hva du svarer feil på og hjelper deg å bestå båtførerprøven. Testen kan gjennomføres som på eksamen med 50 spørsmål eller en kortere test med 10 spørsmål.

Applikasjonen inneholder:
• Mulighet for tidsbegrensning, akkurat som på eksamen
• Oversikt over sjømerker, signalflagg, ord og uttrykk
• Tilbakemelding på oppgaver
• Smarte prøver med fokus på nye oppgaver og oppgaver som er besvart feil tidligere
• Flest spørsmål for pengene!
• Full test med 50 spørsmål
• Kort test med 10 spørsmål
• Den største spørsmålsdatabasen til båtførerprøven i App Store!

Har du allerede båtførerprøven? Det kan være lurt å friske opp kunnskaper for å ferdes trygt på sjøen!
Jorn-André Holmen Tveten
29 NOK

mAIS - Ship Position Reporting

Are you sailing out of the range of MarineTraffic AIS receivers? Your vessel does not have an AIS transponder? Use your smart phone on board to report the positions of the vessel to MarineTraffic. mAIS is a mobile application that makes possible to use your mobile device to report the positions of a vessel to MarineTraffic. GPS-enabled devices (iPhone/iPad and Android) can be used to report the position, the details and the status of a vessel in case an AIS transponder is not available or the vessel is out of the range of MarineTraffic's AIS receivers.

Intended use
The positions of a vessel will be reported if the application is started on the mobile device and whenever Internet connectivity is available. The position reporting will continue even if the app is running at the background on the device. This application is intended to be used only as a vessel's reporting tool and not as a personal location reporting tool. Therefore, it is important to be used only when the device is on board a vessel and it must be switched off whenever the device leaves the vessel.

This is not AIS
mAIS simulates the data transmitted by AIS transponders, however it only transmits data through the Internet and not through AIS radio-frequencies. It is clear that the information transmitted by mAIS is not visible by the AIS receivers of other vessels. It will be only displayed on MarineTraffic web site and apps. As such, mAIS is only a ship's self-reporting tool that does not substitute real AIS transmissions and it is not by any means related to the safety and navigation equipment of a vessel.

GPS-enabled Devices
mAIS will work on GPS-enabled Android devices, as long as the 'Location Services' are enabled. It may not work properly on iPod or iPad WiFi, as these devices do not have built-in GPS and the position reports may be not accurate.

Battery consumption
mAIS is continuously using the GPS of your device in order to report its positions. In most cases this is a power intensive operation and it will exhaust the battery of your device in a few hours. It is recommended to have your device plugged-in whenever you are using mAIS.

How to use it
A valid account registered at marinetraffic.com is required in order to start position reporting through the mAIS application. Register at http://www.marinetraffic.com/ais/alerts.aspx The app must be configured to use the registered email and password as well as all valid details of the reporting vessel. A valid MMSI number together with the other details of the vessel (such as vessel's name, call-sign, dimensions, destination, ETA, etc) must be also configured in the app.

What if the vessel does not have a MMSI number assigned?
MMSI number is the key value for position reporting. A valid MMSI number, configured in mAIS app, is required in order to send position reports to MarineTraffic. It is possible that smaller vessels have not been assigned a MMSI number by their authorities. In this case you are still able to use mAIS, after having registered your vessel for a unique vessel's ID at this form on marinetraffic.com.

E-mail notifications
In order to avoid unwanted position reporting, MarineTraffic will send e-mail notifications at your registered e-mail address, whenever your app is active. This serves as a reminder that position reporting should only be active when you are at sea and must be turned off when at land.

Bandwidth consumption
The bandwidth consumed by mAIS is minimal. Even if mAIS is configured to send position reports at the highest frequency, it will use about 150 bytes/minute, which means about 210KB in one day or 6MB for a whole month of continuous use.
Maltenoz Limited/dlek - MarineTraffic.com
Gratis
Sist oppdatert: 21. oktober 2013

vesseltracker.com

Use your Android phone to track all ships worldwide using the worldclass vesseltracker.com AIS Network. You need a valid vesseltracker.com - Account to use this app. For Free-Account the functionality is limited.

Features:
- Real time tracking of ship positions worldwide
- Additional master data
- More than 500.000 photos
- User defined views of the map
- User defined list of favourite vessels
- Movement history
- Status alert
- Port search
- News
vesseltracker.com
Gratis

OpenCPN

OpenCPN is a full featured Chart Plotter and Navigator application. Building upon the tradition and experience of OpenCPN for the desktop computers, OpenCPN for Android brings many of the same features to the mobile platform.

*BSB v3 raster chart (RNC) support.
*S57 vector chart (ENC) support.
*IHO S52 compliant display of S57 vector charts.
*CM93 vector chart support, with per cell offset corrections.
*Integrated Chart Downloader
*Single-chart and Quilted display modes.
*North-up, Course-up and Chart-up display modes.
*Moving-map display mode.
*Route navigation with ship tracking functions.
*Waypoint navigation.
*True north or Magnetic north navigation
*Device-integrated GPS support.
*Bluetooth remote GPS support.
*Network (TCP/UDP) GPS device support.
*Standard NMEA 0183 GPS interface.
*Advance NMEA message handling structure, with built in multiplexer.
*Autopilot output support.
*Networked AIS input with full target tracking and collision alerting.
*AIS support for SART with selectable MMSI for automatic MOB handling.
*AIS support for DSC and GPSGate Buddies.
*Anchor watch/alarm functions.
*GPX Waypoint, Track and Route input and output file support.
*Tide and Current prediction and display by location.
*Route planning with tidal support.
*Builtin great-circle routing.
*GPX Layers for annotation of charts.
*A selection of display themes.
*Google Maps integration.
*Full Help files included.

By using OpenCPN, you will become part of a worldwide community dedicated to the advancement of electronic charting for your kind of marine application. Whether cruising, racing, fishing, or working professionally on the water, OpenCPN has the features you need for more safety, performance, and fun.

Join us on our dedicated support Forum at
http://bigdumboat.com/aocpn/forum
Dave Register
81 NOK

B&G GoFree Controller

B&G GoFree Controller & Viewer turns your device into a repeater screen for your B&G Multifunction Display. View charts, sonar, radar direct from your tablet or phone. Using a tablet you can do more than just view the screen. Take control of the Multifunction Display to carry out tasks including entering waypoints, adjusting radar settings and even controlling Sonic hub audio direct from your tablet.

The following B&G Multifunction Displays are compatible with B&G GoFree controller:
B&G Zeus Touch

The B&G WIFI-1 access point must be installed on the network to enable wireless connection. To find your nearest dealer or to check pricing visit http://www.bandg.com

Instructions for use:
1. Download the GoFree Controller app to your device.
2. Once onboard the vessel, connect to the GoFree Wireless Network.
3. Run the GoFree Controller app and select which Multifunction display you would like to view and control.

Important to note:
B&G GoFree Controller requires NSS software version 43.111 or above.
Download from: www.bandg.com
Autopilot control is not enabled from the B&G GoFree Controller app.
Navico GoFree
Gratis
Sist oppdatert: 8. november 2013

Lowrance GoFree Controller

Lowrance GoFree Controller & Viewer turns your device into a repeater screen for your Lowrance Multifunction Display. View charts, sonar, radar direct from your tablet or phone. Using a tablet you can do more than just view the screen. Take control of the Multifunction Display to carry out tasks including entering waypoints, adjusting radar settings and even controlling Sonic hub audio direct from your tablet.

The following Lowrance Multifunction Displays are compatible with Lowrance GoFree controller:
HDS Gen2 Touch, HDS Gen2 (view mode only)

The Lowrance WIFI-1 access point must be installed on the network to enable wireless connection. To find your nearest dealer or to check pricing visit www.Lowrance.com

Instructions for use:
1. Download the GoFree Controller app to your device.
2. Once onboard the vessel, connect to the GoFree Wireless Network.
3. Run the GoFree Controller app and select which Multifunction display you would like to view and control.

Important to note:
Lowrance GoFree Controller requires HDS Gen2 software version 45.120 or above.
Download from: www.lowrance.com
Autopilot control is not enabled from the Lowrance GoFree Controller app.
Navico GoFree
Gratis
Sist oppdatert: 8. november 2013

Simrad GoFree Controller

Simrad GoFree Controller & Viewer turns your device into a repeater screen for your Simrad Multifunction Display. View charts, sonar, radar direct from your tablet or phone. Using a tablet you can do more than just view the screen. Take control of the Multifunction Display to carry out tasks including entering waypoints, adjusting radar settings and even controlling Sonic hub audio direct from your tablet.

The following Simrad Multifunction Displays are compatible with Simrad GoFree controller:
Simrad NSS7, NSS8, NSS12, NSO evo2

The Simrad WIFI-1 access point must be installed on the network to enable wireless connection. To find your nearest dealer or to check pricing visit www.simrad-yachting.com

Instructions for use:
1. Download the GoFree Controller app to your device.
2. Once onboard the vessel, connect to the GoFree Wireless Network.
3. Run the GoFree Controller app and select which Multifunction display you would like to view and control.

Important to note:
Simrad GoFree Controller requires NSS software version 2.5.42.77 or above.
Download from: www.simrad-yachting.com
Autopilot control is not enabled from the Simrad GoFree Controller app.
Navico GoFree
Gratis
Sist oppdatert: 8. november 2013

Knop og stikk 3D / Knots 3D

Knytt, knytt opp og roter 100+ knuter med din finger i 3D! Knuter 3D, vår høyeste rangerte knute-App, vil gi deg et helt nytt perspektiv på knuter! Få en tau-bit og ha det gøy!!

#1 Knute referanse i 75 land*

Produkttillegg og -funksjoner - Lær å knytte 101 unike knuter - Finnes på følgende språk: kinesisk, dansk, nederlandsk, engelsk, fransk, tysk, hebraisk, japansk, italiensk, koreansk, portugisisk, russisk, spansk, svensk og tyrkisk! - Søk gjennom knuter etter kategori, type, favoritter eller se gjennom hele biblioteket - se knuter knytte seg selv og sett på pause eller juster hastigheten på animasjonen på hvilket som helst tidspunkt - Roter knuter i 360 grader, 3D-visninger slik at du kan studere de fra alle vinkler - Zoom inn på en knute for å se flere detaljer - Samhandle med knuten på skjermen via multi-touch bevegelser

Knutene er listet opp etter vanlige synonymer på knutene.

Hele listen av knuter på: http://knots3d.com/knop-og-stikk/
Nynix LLC
19 NOK

Boat Manager : Cost Management & Log Book

Designed for anybody owning one or more motors (boats, planes, agricultural machinery, etc.), the Boat Manager application allows you to monitor, in detail, fuel consumption in hours or miles, expenditure, maintenance and basically everything related to them.

For each motor, input your fill-ups and other expenses in a matter of seconds to obtain an updated view of the evolution of several parameters, in the form of a list, graph or overview.

The integrated logbook allows you to easily record your travel information thanks to the geolocation functionalities of your iPhone or iPad.

The app also enables you to create and manage:
-Checklists for each motor
-Equipment lists with expiry dates
-Planned actions (such as maintenance) using due dates or mileage/time
-Notes, for all other information.

A carbon footprint can also be calculated depending on the motor’s consumption, enabling you to know the mass of carbon dioxide (CO2) it produces in total and on average per day and per mile/time traveled.

You can easily export all the data you input (fill-ups and expenses) from your iPhone/iPad as a CSV file (usable in Excel or any other spreadsheet program), thus allowing you to perform your own statistical calculations.

You can also enter your cost and fill-up history, either manually or by importing a CSV file. Exporting these data via a CSV file is featured as well.

(we recommend you use one of our other apps: Car Manager, to manage your cars & bikes)

Freemium version, limited to 4 fill-ups and 4 cost lines per motor. Integrated purchase unlocks unlimited features

Universal application for iPhone/iPad, iOS 5.0 and above. Optimized for Retina Display and iPhone 5.
Kiwi Objects
Gratis

Boating Calcs

You asked for more calculators and we've added them. Boating Calcs has over 120 boating calculations and unit conversions and 120 reference pages. With Boating Calcs you can quickly and easily solve a variety of boating calculations from your iPhone or iPad.

Not just calculators, but the ability save and open saved calculations and add calculators to a favorites list. You can also email calculator inputs and results so you can easily share your calculations. Search functionality enables you to quickly find the calculator you want.

Chapters:
* Area, Angles & Volume
* Communications References
* Unit Conversions
* Finance Calculations
* Fuel Calculations
* Glossary / Acronyms
* Line Calculations and References
* Knot References
* Mechanical & Electrical Calculations
* Performance Calculations
* Piloting Calculations
* Propeller Reference and Calculations
* Weather & Waves Reference and Calculations

If there's a calculator or reference material you'd like to see added, visit our website and send us an email.
Double Dog Studios
19 NOK

Sea Weather Professional

Sea Weather Professional provides nautical Information for the Atlantic, Pacific, North Sea, Baltic Sea and the Mediterranean Sea for professional planning and navigation. Open data from European weather services is processed & enhanced to be used on your mobile device.

Get weather reports, forecasts, maps, and NAVTEX radio messages from many European marine weather services. All in one App for all devices iPhone, iPod and iPad.

BASIC FEATURES:
– Marine weather reports and maps for North Sea, Baltic Sea and Mediterranean Sea
– e.g. Coastal Weather Report, Shipping Forecast, Station reports, Wind Forecast, 3 Day Sea Weather Preview
– Wind & wave information for all three nautical areas
– NAVTEX radio messages for North & Baltic Sea
– Distress Assistant for calling MAYDAY / help & sending S O S
– Navigation Head Up Display with COG, SOG, LAT, LON, etc.
– OpenSeaMap the free nautical sea chart
– Checklists, Windcalculator, Nautical Signal Flags, Morsecodes, Clouds
– Sharing of reports and maps via e-mail, Twitter and more
– Automatic date and time conversions for UTC/GMT time
– AirPrinting (Print Weather Reports)

ADD-ON-PRODUCTS (VIA IN-APP-PURCHASE)
Nautic Pro Package: This package holds 14 powerful features to increase safety on board.
– Offline Datastorage: Store reports, maps and other resources to access when offline
– Turbo Download: One-tap-update of all weather data (reports, maps, NAVTEX radio messages)
– Night vision: Red-Light-Vision ensures that your eyes keep night vision
– Anchor alarm: Monitor and log safety of your boat position in background
– Waterlevels: Get access to the latest levels of inshore waterways
– European Reports: Get access to all kind of available marine weather info in Europe
– USA Reports: Reports & maps for United States Atlantic, Pacific & Alaska regions
– Todolist: Keep track of what needs to be done on board & proritize with colorful tags
– Telescope: Use the built in camera to magnify things far away
– Timezones: World Timezones for a lot of major cities
– Morse telegraph: Morse any message via audio or LED flashlight
– Compass: Have an easy to use compass whenever needed
– Barometer: Measure air pressure & keep history of measurements
– Distress-Voice-Assistant: In case of distress let the app speak MAYDAY for you

REPORTS & MAPS COVER FOLLOWING SEA AREAS:
East Frisian coast, estuary, Helgoland, North Frisian coast, the river Elbe between Hamburg and Cuxhaven, Flensburg to Fehmarn Fehmarn to the east of Rügen, east of Rügen, German Bight, Western Baltic Sea, Southern Baltic Sea, Southwest North Sea, fishing, Forties, Viking, Utsira, Skagerrak, Kattegat, the Belts and the Sound, Bodden East, South-eastern Baltic Sea, central Baltic Sea, Northern Baltic Sea, Gulf of Riga, Engl.Kanal-West-East Engl.Kanal, IJsselmeer, Canary Islands, Alborán / Gibraltar, Palos (between Spain and South West Algeria), Balearic Islands, west of Corsica / Sardinia, Gulf of Lions, Ligurian sea, Tyrrhenian sea, Adriatic Sea, Ionian Sea, Aegean Sea, Taurus, Biscay

MORE INFO:
www.seewetterpro.de

ATTENTION:
– Use of anchoralarm product is only recommended under safe conditions (i.e. strong GPS signal)
– Continuous use of the Locationservices/GPS (e.g. using anchoralarm and navigational instruments) will drain the battery significantly faster than under normal conditions.
appdoctors UG
109 NOK

Norgeskart (Maps of Norway)

Den mest populære kart-appen i Norge gir deg de beste kartene over Norge gratis, tilgjengelig uten dekning og alltid oppdatert. Hvis du har behov for kart når du reiser i Norge, så vil du ikke finne bedre kart enn dette. Vi har kart og kartlag for de fleste anledninger, båtliv, fisking, skiturer og turer i den norske skog og mark. Dette er en ny og kraftig forbedret versjon av vår opprinnelige Norgeskart-app som nå har 5 -årsjubileum. Slå følge med mer enn 170.000 unike brukere og oppdag hvorfor Norgeskart har blitt så populær.

I tillegg til det som var gratis i tidligere versjoner av Norgeskart, inneholder denne versjonen nå ekstra betalt innhold og funksjonalitet. Vi ber om forståelse for at inntekter er nødvendig for å videreutvikle og vedlikeholde Norgeskart. Ved å betale for et årlig abonnement, hjelper du oss med å la Norgeskart nå sitt fulle potensial.

Du er velkommen til å besøke www.avinet.no for å se hva vi kan gjøre for deg når det kommer til å utvikle mobile og web-baserte kartløsninger. Vår spesialitet er kosteffektive løsninger for feltregistreringer.

Gratis innhold:

------------------
- Kart over Norge: Topografiske og sjøkart
- Kartlag for Norge: Snøskred aktsomhetskart, skiløyper og sjødybde
- Lagring av kart i to uker
- GPS opptak og 3 minutter GPS historie
- Veibeskrivelse
- Import av GPX
- Detaljer og grafer for opptak
- Eksport av interessepunkter og spor til GPX
- Hente eksakt høyde for interessepunkter

Pro abonnement:

------------------
- Lagrede kart tilgjengelig så lenge du ønsker
- Lag egne ruter
- Last opp punkter, opptak og ruter til kartportal
- Tilgang til kartportalen norgeskart.avinet.no
- Synkroniser punkter, opptak og ruter på tvers av enheter
- Kartlag for kvikkleire, naturvernsområder, radon og snødybde
- Orienteringskart fra www.okartkiosken.no

Dynamisk punkt abonnement:

------------------
- Koble til en eller flere dynamisk oppdaterte KML filer på internett
- Testet med telespor.no for sporing av sauer

Kjente problemer:

* Om du endrer DPI for enheten ved å bruke adb, så kan du oppleve at uttegningen av kartet blir feil. Du må da gå tilbake til opprinnelige innstillinger ved å bruke "adb shell wm density reset" fra en PC.

* Hvis du har mange sporlogger synlige på samme tid, så kan appen bli treg. Prøv da å skjul noen av sporloggene.

* Vi bruker mange eksterne kart-tjenester. Disse kan til tider være litt trege.

* De som har problemer med å finne Norgeskart i Play butikk må sjekke at innholdsfilteret ikke er satt til "Alle". En må minst ha "lav modenhet".

* Det er en grense på 10.000 kartblad per dag per IP-adresse som håndheves av serverne til Kartverket . En risikerer derfor at andre på samme trådløse nettverk kan bruke opp den daglige kvoten.
Asplan Viak Internet AS
Gratis

GOMARINA

GOMARINA lets you easily pay port fee and other products and services in guest harbors.

Registration is easily done with a one-time password via SMS. After registering you can add info and a photo of your boat, so that your purchases are associated with your boat.

Payment is done with credit cards. You only have to enter your credit card information once, later charges will be made through the same card. Information is never stored with us, but with the payment provider, according to their guidelines for privacy and security.
GOMARINA gjør det enkelt for deg å betale havneavgift og andre produkter og tjenester i gjestehavna.

Registrering gjøres enkelt med et engangspassord via SMS. Etter registrering legger du til bilde av båten din slik at ditt kjøp knyttes opp til din båt.

Betaling blir gjøre med kredittkort. Du legger inn ditt kredittkort bare første gangen og alle senere betalinger/kjøp gjenbruker informasjonen. Informasjonen blir aldri lagret hos oss men hos betalingsformidler, i tråd med gjeldende lover og regler.
WTW AS
Gratis

Transas iSailor - Marine Navigation, Chart Plotter and AIS Viewer

The application operates on iPhones and iPads utilizing built-in GPS or external BT GPS.

Supported devices (with iOS version 7.x.x and higher): • iPhone 4 and higher • iPad - 2ng generation and higher

Available Chart Folios cover coastal and offshore waters of North America, Latin and South America, Europe, Africa, Middle East, Far East, Asia, Australia & New Zealand.

iSailor is an easy-to-use navigational system developed for the amateur seafarers. Intended for use on boats and yachts, iSailor provides a clear presentation of navigation information and electronic charts. Transas own TX-97 vector chart format supported by iSailor is recognized worldwide as one of the most accurate and reliable sources of navigational information. You can download your free version of iSailor software on iTunes Store.

All chart folios can be selected, purchased and downloaded via the iSailor app using its Chart Store section as per iTunes Store standard procedure for purchasing and payment.

Continued use of the GPS running in the background can dramatically decrease the battery life.

• Positioning system: iOS (Built-In GPS), NMEA GPS or AIS Class B (Optionally)
• NMEA Heading and Rate-Of-Turn sensors (Optionally)
• NMEA Echo Sounder with a graphical 2D echogram and Water temperature sensor (Optionally)
• NMEA Wind Sensor, including True & Relative wind calculation (Optionally)
• Display of Charts, Routes, Track(s) and User Objects
• AIS Target presentation. Target contours and dimensions (Optionally)
• Internet AIS Service (Optional subscription)
• Weather Service (Optional subscription)
• Tides and Tidal Currents (Optional subscription)
• Sailing Guides. Regional Marinas (Optional subscription)
• North Up, COG Up, Head Up and Route Up chart orientations
• Information on any vector chart objects
• Free cursor, Point-To-Point and Own ship referenced ERBL functionality
• Monitoring of navigational data: Position, Course (COG) and Speed Over Ground (SOG)
• Route creation by the graphic and tabular methods. “Go To” routes.
• Waypoint monitoring: Bearing to WP, Distance to WP, XTD, Time-To-Go and ETA
• Schedule information: Time-To-Go and ETA to any selected waypoint ahead
• MultiUnits and MultiLanguage support
• Custom Track colours
• Day and Night chart palettes
• Alarm monitoring functionality
• Route, Track and User Object: Export/Import via GPX, KML and KMZ formats
• User Object sharing via: Facebook, Twitter, iMessenger, E-Mail
Transas Marine Limited
In-App kjøp

Mooringo

Sharing economy goes to sea!
Marinas, yacht clubs and private persons tell when they are away so you can use their space.
Book ahead for your vacation to guarantee nice stays at your favourite spots.
You can also list your own private berth when you are away. Just add position, price and available dates and earn some extra money during your holiday.
Mooringo keeps your booking history and gives you information about who has booked your home berth.

Mooringo - Share moore!
Mooringo
Gratis

Informasjon

Listen er ment å være en oversikt over hva som finnes på markedet som er relatert til båt. Det er opp til hver enkelt å vurdere ut fra kommentarer som er lagt inn i f.eks. iTunes i forbindelse med appen.*

Windows Phone kommer senere. I skrivende stund er det ikke nok tilgjengelige apper til denne platformen.

Rangering, pris og informasjon er hentet fra Apple App Store og/eller Google Play Store
Sist oppdatert: 29/11-2015, 10:00

Der appen er tilgjengelig til iOS og Android vises pris fra Apple App Store

* RS App tilbys i samarbeid med VEL I HAVN og Redningsselskapet, utviklet av i-Sea AS