Fredrikstad
Foto: Walter Schøffthaler / Fredrikstad kommune

Fredrikstad
– idyll hele året

Fredrikstad karakteriseres som Norges første renessanseby, med kvartaler avgrenset av gater som er anlagt i et regelmessig mønster. Fredrikstad lokker nå med et rikt kulturliv, koselige torv og gågater – og ikke minst med en flott bryggepromenade langs Glomma, full av restauranter og steder å nyte livet.

  Gamlebyen

  Gamlebyen er en av de mest populære attraksjonene i Norge. Butikkene, galleriene og kafeene syder av liv. Her finnes vel bevarte bygninger, brosteinslagte gater og en god blanding ev kunst, historie, små butikker, frimarked, utstillinger og koselige kafeer.
  Foto: Walter Schøffthaler / Fredrikstad kommune


   Isegran

   Historiske Isegran ligger nydelig til i elveløpet mellom Gamlebyen og Kråkerøy. Isegran er en museumshavn med et vakkert skue av tradisjonsrike båter langs bryggene. Her ligger også fullriggeren Najaden. På Isegran finner du Østfolds eldste trebygning, omringet av en vakker renessansehage. I det maritime miljøet på øya ligger også Håpets Katedral, et spektakulært kunstprosjekt i tre og plast for å sette fokus på plast i havet.


    Nygaardsplassen

    Kvartalet, med lokale materialer og i klassisk byggeskikk, blir gjerne omtalt som mini-Brooklyn. Her kan du vandre på brosteinene mellom barer og restauranter en sen sommerkveld med en følelse av å være i lang sørligere strøk.


     Utforsk byen på sykkel

     Fredrikstad har massevis av flotte badestrender, offentlig bad på Kongsten, kunstverk i verdensklasse, treningsparker, sandvolleyball og lekeplasser. Byen er perfekt å utforske med sykkel! Har du ikke egen, kan du låne helt gratis. Se etter Bysyklær og nyt byen på to hjul.


     Meld deg på vårt nyhetsbrev