Frøya kommune
Foto: Håvard Dyrø

Frøya kommune
– kraft og mangfold

Selve øya Frøya ligger omkranset av mer enn 5.400 holmer og skjær. Frøya har et flott turterreng og er godt egnet for sykkelturer. Her er det mulighet for pub til pub runde i særegne puber, havrafting på storhavet, overnatting på fyr, havfiske eller kajakkpadling.

    Frøya kulturhus

    Frøya kultur- og kompetansesenger på Sistranda består av kultursal, kinosal, opplevelssenter og lydstudio.


      Stabben fort

      Stabben ligger på Titran og er blitt et av Frøyas mest besøkte turistmål, og er like populært i storm som på en vakker solskinnsdag. Stedet er åpent for ferdsel, og store deler av fortet er tilgjengelig for publikum. Stabben er blitt et av Frøyas mest besøkte turistmål, og er like populært i storm som på en vakker solskinnsdag. Stedet er åpent for ferdsel, og store deler av fortet er tilgjengelig for publikum. Spillefilmen «Alle hater Johan» er spilt inn her.
      Foto: Håvard Dyrø


        Fiske på Frøya

        Flere av fiskeanleggene rundt Frøya har høy kvalitet. Flere aktører tilbyr også havturer i større båter. Skipperne vet vor de beste fiskeplassene finnes. Her garanteres det storfisk på kroken.
        Foto: Håvard Dyrø


          Mausund

          Øygruppa Mausund er knyttet sammen med bro og vei. I dag bor det ca 200 mennesker i Mausund. De fleste lever av fiske. Stedet er populært, og har i de senere årene opplevd en stor økning i antall turister. I juli arrangeres festivalen «Ut i havet» her. Årlig arrangeres også «Oda fra havet», et musikkteater skrevet av Marte Hallem fra Verdal. Teateret er basert på trilogien «Folket i spåhålet» av Mausund-forfatteren Vidar Oskarsson.
          Foto: Håvard Dyrø


            Frøya bygdetun

            Frøya bygdetun ligger like ved Sistranda Kystbarnehage, og er åpent for publikum. Den gamle vakre Dalastua ligger idyllisk plassert ved sjøkanten. Huset er flytta fra Gurvikdal, og er fra første halvdel av 1800-tallet. Dette gjelder også stabburet, mens sjåen er flytta fra Aursøya. Området på tunet er tilrettelagt tilrettelagt som et naturlig friluftsted.
            Foto: Håvard Dyrø


              Steinalderløypa

              Bak rådhuset på Sistranda kan man vandre langs steinalderløypa. I 1912 fant arkeolog Anders Nummedal spor etter tidlig bosetning på Frøya. Sporene knyttes til å være 11.000 år gamle, noe som betyr at de er av de tidligste bosetningsfunnene i norgeshistorien.


              Meld deg på vårt nyhetsbrev