Halden kommune

Halden kommune
– gå i land midt i sentrum!

Når man passerer under Svinesundbroene ved innseilingen til Halden, befinner man seg i grenseland mellom Norge og Sverige. Halden Gjestehavn er flere år kåret til en av de tre beste gjestehavnene i Norge. Med båt tar du deg raskt fra Svinesund, Sponvika og Hvaler, inn til Halden Gjestehavn som ligger i sentrum av byen og ved foten av Fredriksten festning.

  Fredriksten festning

  Fredriksten er Norges største, viktigste og mest ærerike grensefestning. Mange mener og at den er en av de aller flotteste i Europa der den troner majestetisk over Halden. Herfra er det fantastisk utsikt over byen, fjorden – og langt inn over det som en gang var fiendeland.
  Fredriksten festning er en fantastisk arena for et vidt spekter av mange arrangementer. Alt fra små, intime teateroppsetninger til store bilutstillinger, konserter og idrettsstevner gjennomføres her. Flere store uteområder og mindre frittliggende fort er til disposisjon.
  Museum – Fredriksten festning byr på flere spennende museer. Både krigshistorisk, sivilt- og byhistorisk og Norges eldste bakeri og bryggeri.
  Audioguide – Opplev Fredriksten festning på egenhånd. Audioguide kjøpes på Fredriksten Infosenter, og finnes på norsk, svensk, engelsk og tysk. Kr 50,- hos Fredriksten Infosenter
  Festningsløypene – Tre historiske turer på stier og veier i Fredriksten festnings forterreng. Kr 20,- pr kart hos Fredriksten Infosenter
  Spøkelsestur – Bli med på hulevandring blant spøkelser og slaver. Spøkelseskart kr 50,-, kjøpes på Fredriksten Infosenter innen kl. 16.00.
  Multimediavisning – Gratis filmfremvisninger om festningen fra ulike tidsperioder, samt myter og historier på Fredriksten.
  Omvisning – Hver søndag kl.14.00 i perioden juli - august. Kr 80,- pr pers.
  Guiding for grupper – Bli med våre dyktige guider på en historisk vandring ute på festningen og gjør deg opp din egen mening om hvem som skjøt Karl XII. Pris kr 80,- pr pers i grupper over 25 personer. Grupper under 25 pers kr 2000,-. Kontakt Halden Turist tlf. 69190980 eller info@visithalden.com for bestilling.


   Haldenkanalen

   Haldenkanalen, som er en del av Haldenvassdraget, er et av vårt lands fineste tekniske kulturminner. Ved hjelp av den er det mulig å oppleve den 75 kilometer lange strekningen mellom Tistedal og Skulerud med båt. Leden er oppmerket, og det er utgitt et «Båtsport- og fritidskart» som selges på turistkontoret. Haldenvassdraget danner en rekke store sjøer forbundet med korte elver eller sund. Disse er fra sør: Femsjøen, Aspern, Ara, Øymarksjøen og Rødenessjøen. Brekke sluser har tre sluseanlegg med en total løftehøyde på 39 meter. Den største attraksjonen langs vassdraget, og et populært turistmål, er Brekke sluser. Med sin løftehøyde på 26,6 meter, fordelt på fire slusekamre, er Brekke Nord-Europas høyeste sluseanlegg. Ved siden av sluseanlegget ligger Brekke Kraftstasjon.
   Mer info: www.haldenkanalen.no
   Foto: Halden Turist


    Svinesund

    Svinesund - den viktigste og største grenseovergangen mellom Norge og Sverige, resten av Europa og kontinentet. I 2006 passerte i snitt 16 000 biler over grensen – daglig. Vakker natur og arkitektur er det første man møter på vei til Halden, enten man kommer med båt eller bil.

    Sjøveien til Halden
    Når man passerer under Svinesundsbroene ved innseilingen til Halden, befinner man seg i grenseland mellom Norge og Sverige. Seiler du midtfjords, har du riksgrensen rett under kjølen. Styrbord i Sverige og babord i Norge!
    Fra Singlefjorden og de idylliske Hvalerøyene og inn til Berby i Enningdalen, går grensefjorden mot Sverige. Ytterst heter den Ringdalsfjorden, men fra der den gjør en «knekk» og videre sørover, er navnet Iddefjorden. Fjorden er meget rik på fiskearter, og badelivet florerer om sommeren. Grensefjorden inn til Halden er blitt kalt «Østlandets eneste Vestlandsfjord». Den er trang, idyllisk med steile og overraskende natur.
    Foto: Halden Turist


     Allsang på grensen med TV2

     Kom og bli med på Allsang på Grensen og TV-innspillingene på historiske Fredriksten festning i Halden. Hver onsdag i hele sommer kommer fantastiske artister! Publikum inviteres til å synge med og skape god allsang-stemning. Allsang på Grensen er en stor sommerfest for hele familien og passer like godt for alle aldre.
     Allsang på Grensen blir spilt inn på Fredriksten festning i Halden onsdagene 29. juni, 6., 13., 20., 27. juli, samt 3. august 2016.
     Billetter:
     Thon Hotel Halden / www.billettservice.no


     Meld deg på vårt nyhetsbrev