Vedvika Friluftsområde

Vevika badeplass ligger innerst i Vorlandsvågen, rett nord for Langevåg, ca 2 km fra Langevåg sentrum. Her er det lagt ut fin sjel sand, også ny fin rustfri grill med avlastningsbord, et toalett tilrettelagt for handikappe er der også. Her er det gode muligheter for å ligge på svai, det leire- og sølebunn og dybder på 5 - 19 meter.

  • Fortøyningssystem: 2 flytebrygger og 2 fortøyningsbøyer for de som ønsker å ligge på svai.
  • Severdigheter: Det er flere merkede turløyper i området. Den gamle kirkestien mellom Vorland og Vika er ca 4 km lang og går gjennom skog, myr og fjell med flotte utsiktspunkter. Stikk innom det gamle kvernhuset på Vorland. Huset er fra 1600 tallet. (turstikart fås i Bygdatunet) Ca. to km. Spasertur kommer du til Bømlo Båtlag og Langevåg Gjestehavn. Her er det Spar butikk, Haugesund sparebank med minibank, frisør, kafe og lekeplass, også treningssenter, solarium og buldrerom for barn. Dieselpumpe med kortautomat. "Grillhus" på kaien. Innerst i havna nyåpnet Pub og pensjonat.
    Det går sommerpatrulje i fellesferien som tar havneavgift og leverer ut gratis rundstykker, infohefte og avis. Båser merket med grønt skilt er ledig, rødt opptatt. Godt med strømuttak og flere plasser for å bunkre vann. Gratis WiFi. Se for øvrig: www.b-bl.no. Utlån av sykler, gode dusj- og vaskemuligheter. Motormuseum med gamle Wichmann maskiner åpnes for interesserte. Bømlo Tur og Sogelag har en del gamle og historiske hus som kan besøkes. Langevåg er kjent for gode fiske og teine plasser. Det finnes også mange gode dykkemuligheter.
    På babord side ved innseilingen til Bømlo båtlag og Langevåg gjestehavn ligger Bømlo Skipsservice. Dette er et autorisert verksted for Volvo Penta og Yanmar motorer. Verkstedet har slipp, utfører små og større reparasjoner og har en oppvarmet hall. De selger også de nødvendige reservedeler som filtrer, sink og impeller.

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Meld deg på vårt nyhetsbrev