Bodø i Nordland fylke

Nordland Musikkfestuke
- Bodø i Nordland fylke

Møtet mellom kultur og natur er spesielt for Nordland Musikkfestuke. Festivalen er kjent for konserter på utradisjonelle steder som toppen av Keiservarden, ute på Nyholms Skandse, på Bodø Torg eller på Mjelle. I tillegg holdes konserter i kirker og konsertlokaler over hele byen, og rundt omkring i Nordland fylke.

Nordland Musikkfestuke er en av de største festivalene i Norge, og skal være en musikkfest med et bredt nedslagsfelt. Programmet består i hovedsak av klassisk, jazz, samtidsmusikk, folkemusikk, musikkteater, dans, og pop/rock.

Festivalen har som målsetting å være en av de ledende festivalene i Norden med en tydelig profil med klassisk musikk som den viktigste bærebjelken i programmet. Festivalen tar initiativ til bestilling av verker, og prioriterer egenproduksjoner som skal utfordre både publikum og utøvere.

Festivalen vil kombinere det beste fra internasjonalt musikkliv med nasjonale og regionale ressurser. Etablerte musikere og ensembler skal utfordres til å gjøre unike programmer på festivalen. Dette kan gjerne være urfremføringer eller spennende samarbeid med andre aktører. Vi ønsker å skape møter mellom natur og kultur, hvor vi kombinerer regionens unike natur med ulike musikkopplevelser, samt invitere til folkelige og inkluderende møteplasser som senker terskelen for nye kulturopplevelser

Meld deg på vårt nyhetsbrev