Anne Lise Christiansen

Miniportrett

Anne Lise Christiansen
Anne Lise Christiansen har mange jern i ilden. I tillegg til å være instruktør på Sjøredningsskolen og jobbe som sykepleier, tilbringer hun mye tid på redningsskøyta «Elias».
– Hva er et av dine beste minner fra tiden i Redningsselskapet så langt?
– Det har blitt mange flotte minner igjennom årene man har vært aktiv som frivillig både på land og på vann, men å få lov til å representere RSRK Østfold og møte en engasjert kronprins Haakon og fortelle han om viktigheten med førstehjelp og hva vi har ombord av førstehjelpsutstyr, var en flott opplevelse.

– Hva er det mest dramatiske du har vært med på?
– Det må være søket etter et lite barn som hadde falt i vannet. Søket varte hele natten, uten resultat, og man fikk virkelig kjenne på fortvilelsen av å ikke finne barnet og vite at tiden var kritisk for å finne barnet i live. Det er virkelig en tankevekker over hvor viktig jobben som frivillig er, og ikke minst hvor viktig samhandlingen mellom alle nødetatene og frivillige organisasjoner er når uhell skjer.

– Kan du dele et godt tips relatert til sjø- og båtliv?
– Før du legger ut på tur med båten, planlegg seilasen og ha alltid en plan B. Tenk egenberedskap. Vit hvem man varsler hvis hendelser oppstår, og ikke minst ha kunnskapene om førstehjelp friskt i minne.

– Hvor ser du deg selv om 10 år?
– Om ti år så har jeg krysset alle store hav i verden med seilbåt og er fortsatt aktiv i Redningsselskapet, enten på vann eller land. Håper også at om ti år så har jeg fått vært med på å spre budskapet om hvor viktig det er å kunne førstehjelp og at det har blitt en del av barns undervisning på alle skoler i hele Norge.

– Hva bruker du helst fritiden til?
– Må jo innrømme at å være frivillig har blitt en naturlig del av hverdagen. Det er en livsstil som gir mye glede og lærdom. Men det har mange andre fordeler også; alle de fantastiske menneskene man møter og blir kjent med på veien som blir med på ferden videre. Det ville jeg aldri ha vært foruten. :)
  • Bilder knyttet til artikkel:

  • Caroline drømmer om å eie en klassisk plattgatter om 10 år.

Meld deg på vårt nyhetsbrev