Caroline Balchen Habbestad

Miniportrett

Caroline jobber som frivillig på redningsskøyta «Uni Oslofjord».
Da båtfører Caroline Balchen Habbestad (30) møtte en dame som var i ferd med å føde prematurt på en båt, kom erfaringen som sykepleier godt med.
– Hva er et av dine beste minner fra tiden i Redningsselskapet så langt?
– Mitt beste minne så langt var da vi var ute å hentet en 60 fots skøyte med motorhavari ved Håøya i Oslofjorden. Det var tidlig vår, kaldt men fint og stille. Det hele var relativt udramatisk, men for barna om bord opplevdes det hele skremmende. De drev mot land, men vi kom fem til dem i god tid. Da vi hadde slept dem til land og de var godt fortøyd, fikk barna komme om bord i redningsskøyta for å titte og da vi skulle dra, kastet den ene lille gutten seg rundt halsen min, gav meg en god klem og takket for at vi hadde reddet dem. Det var et fint øyeblikk!

– Hva er det mest dramatiske du har vært med på?
– Det mest dramatiske jeg har vært med på mens jeg har vært mannskap på redningsskøyta må være båtbrann, det utvikler seg ofte så utrolig raskt. Heldigvis har det gått bra med menneskene om bord de gangene jeg har vært med på slike oppdrag. Ellers opplevde jeg det ganske dramatisk da vi en kald høstnatt fikk melding om at en dame var iferd med å føde prematurt om bord i en båt i ytre Oslofjord. Som sykepleier med erfaring fra nyfødt intensiv vet jeg hvor kritisk det kan være. Men det gikk bra det også, hun kom heldigvis frem til sykehus i tide.

– Kan du dele et godt tips relatert til sjø og båtliv?
– Mitt beste tips til fritidsbåtfolket er å være godt forberedt, kjenne båten sin, bruke vest og vite hva man skal gjøre dersom noe skulle gå galt.

– Hvor ser du deg selv om 10 år?
– Omtrent der jeg er i dag, bare med 10 år mer erfaring. Kanskje eier jeg en klassisk plattgatter?

– Hva bruker du helst fritiden til?
– Fritiden brukes aller helst til å være på eller nær sjøen, enten som frivillig på redningsskøyta, i familiens båt eller på familiens hytte på Sørlandet. Om vinteren er det fjell og ski som gjelder!
  • Bilder knyttet til artikkel:

  • Caroline jobber som frivillig på redningsskøyta «Uni Oslofjord».
    Caroline brukes aller helst fritiden på eller nær sjøen.
    Vær godt forberedt og kjenn båten din, er to gode råd fra Caroline.
    Caroline drømmer om å eie en klassisk plattgatter om 10 år.

Meld deg på vårt nyhetsbrev