Mads Henrik Randøy

Miniportrett

Mads Henrik Randøy
Alle som jobber i Redningsselskapet har hørt om han. Når Mads Henrik Randøy (36) ikke jobber som vaktmester er han frivillig i RSRK Kristiansand. Om han er engasjert? Alltid!
– Hva er et av dine beste minner fra tiden i Redningsselskapet så langt?
– En tur vi hadde for noen år siden med RS 147 «Inge Steensland» til Torungen fyr utenfor Arendal. Det var sommer og varmt, sjøen var nærmest blikkstille og vel ute på fyret ble det disket opp med nyfisket makrell og guidet omvisning opp i selve fyrtårnet.

–Hva er det mest dramatiske du har vært med på?
– For noen år siden ble vi kalt ut av AMK (akuttmedisinsk kommunikasjonssenral)i forbindelse med en hjertepassient. Ingen av mannskapet var i skøyta eller på basen da alarmen gikk. Likevell tok det under 30 minutter fra vi ble oppringt, hadde fått med oss ambulansepersonale om bord og til vi lå ved kai hos passienten, en tur på ca 5 nm en vei. Det gikk heldigvis godt med passienten.
– I fjor var jeg med på to søk etter savnede personer i sjøen, først en ung kar fra en lastebåt. Det ble søkt i ca 11 timer. Deretter søkte vi etter en ung dykker. Mine kollegaer og jeg søkte i 23 timer, i skift på seks timer hver og deretter stykkevis i dagene som fulgte. Begge endte desverre tragisk.

–Kan du dele et godt tips relatert til sjø- og båtliv?
– Bruk alltid redningsvest, Ha med to seperate vanntette komunikasjonsmidler, Sjekk værmeldingen før du drar, unngå alkohol og husk ansvaret som hviler på skipperen, men involver alle om bord.

–Hvor ser du deg selv om 10 år?
– Hvis det lokale miljøet i Redningsselskapet holder seg like godt som i dag, forblir jeg nok frivillig i RS en god stund til.

–Hva bruker du helst fritiden til?
– For det meste Redningsselskapet. Det hender likevel jeg får tid til et cruise eller to i året, med tidligere reisemål som for eksempel Middelhavet, Canada og Karibia.
  • Bilder knyttet til artikkel:

Meld deg på vårt nyhetsbrev