Askøy

Askøy
En perle på vestlandet

Askøy er både øy og kommune. I tillegg til øya Askøy, består kommunen av øyene Herdla, Ramsøy, Horsøy og en rekke mindre øyer. Kommunesenteret er Kleppestø. Askøybroa er hovedsambandet til Bergen og fra Kleppestø går det hurtigbåt som tar 10 minutter til Bergen sentrum.

Askøy på langs

I mai hvert år arrangeres Askøy på Langs, men du kan også utforske kommunen og øya på egen hånd, helt eller delvis. Hele turen går over 37 km i variert terreng, over høye punkter og tette skoger.


Strender og badeviker

Naturen på Askøy er rik på kontraster. I øst er den rik og frodig med skog og eng – i vest og nord mer forblåst med store lyngmarkområder. Øya har mange lune viker som gir plass til badeliv og havner for båtfolk (se linker under). Fiskemulighetene er mange både i ferskvann og i sjøen – fra land eller i båt. Blant områdene i Askøy kan vi spesielt nevne Kollevåg, Solnes og Skorpo med holmer.


Herdla

Herdla er en øy på nordspissen av Askøy. Her finnes et rikt fugleområde med 224 registrerte fuglearter. Herdla er et viktig og populært turmål og en regional reiselivsdestinasjon. Herdla fort er etablert som et friluftsområde med ulike opplevelseskvaliteter. Mange benytter de lange rullestein strendene (Vestrefjæra) på vestsiden av Øyen og (Valen) på nordøst siden. På Herdla finner du også golf, frisbeegolf, hotell, gjestehavn og en landhandel på kaien. Herdla museum er også verdt et besøk. Fra Bua Herdla kan du gratis låne sports- og fritidsutstyr.


Siglingavatnet

Siglingavatnet – friluftsparken på Askøy utvikles med turveier, lysanlegg, turstier og ulike opplevelseskvaliteter, som blant annet kanoutleie og kulturminner. Det er en grusvei på totalt 5.2.kilometer, og det er gjort avtale om at parkering ved Heiarvang Grendahus på Nordre Haugland kan benyttes.


Meld deg på vårt nyhetsbrev