Brønnøysund
Foto: Søla Fotofilm

Brønnøysund
Kystbyen midt i Norge

Brønnøysund er mest kjent for landemerket Torghatten, fjellet med det sagnomsuste hullet tvers gjennom. Brønnøy kommune har 7.600 innbyggere, hvorav ca. 5.000 bor i Brønnøysund. Byens gjestemarina ligger midt i sentrum, med kort vei til butikker og øvrige servicetilbud. Mot øst ligger Velfjorden med fjorder og innlandslandskap, og mot vest finner vi et fantastisk kystlandskap med tusenvis av øyer. Verdensarvøya Vega og himmelblåøya Ylvingen ligger idyllisk til vest for Brønnøysund.

Verdt å oppleve 21.–24. juni

Torghattfestivalen . Sangkorfestival med deltakere fra hele landet.

Verdt å oppleve 11.–14. juli

Rootsfestivalen arrangeres midt i Brønnøysund sentrum. Musikkfest med nasjonale og internasjonale artister. Sør-Helgelands største kulturarrangement.

Verdt å oppleve 23.–29. juli

Velfjorddagene i Velfjord. Familiedager, revy, dansefest mm.

Verdt å oppleve 24.-26. august

Torghattmessen . En tredagers varemesse med salgsboder, underholdning, informasjon og tivoli, midt i trivelige Brønnøysund.

Brønnøysund

Brønnøysund Gjestehavn

Gjestemarina midt i sentrum av Brønnøysund. Nytt servicebygg med dusj, toalett, vaskemaskin, tørketrommel, kjøkkenfasiliteter. Samlet kailengde/flytebrygger: Ca 300 m, hvorav en 85 m lang betong flytekai som også fungerer som en bølgedemper. Havneavgift kr. 200 pr døgn for båter til og med 40 fot, kr 300 for båter over 40 fot. Strøm kr. 50/døgn. Selvbetjeningssystem for betaling. Bruk GoMarina app, betalingsterminal eller kontant betaling.
Se informasjon i havna. Tlf. 959 20 020, www.bronnoyhavn.no. Lik oss på Facebook
Foto: Brønnøy Havn


Brønnøysund

Torghatten

Det eventyrlige fjellet med hull tvers igjennom, er både nasjonalt og internasjonalt kjent. Torghatten byr på det ville og uberørte, spenning og stemning på samme tid. Turen opp til hullet er ganske lett og du bruker ikke mer enn 30 minutter med rolig gange. Selve hullet i Torghatten er som en stor hall og ble skapt under istiden, men ifølge sagnet om Helgelandsfjellene, ble Torghatten dannet da Hestmannen skjøt en pil etter Lekamøya som rømte fra ham i samme øyeblikk som sola rant og alt ble til stein.
Foto: Ronny Lien


Brønnøysund

Sykkelutleie

Øyhopping på sykkel, eller bare en liten sykkeltur i Brønnøysund? Utstyr kan du leie ved turistkontoret. Du kan ta en sykkeltur til Hildurs Urterarium, Torghatten eller ta en litt lengre tur, og nyte den fine naturen sørover langs Fv17 mot Sømna, eventuelt ta en avstikker innover Velfjorden. www.visithelgeland.com
Foto: Terje Rakke Life DH

Hildurs Urterarium
Nord-Norges mest unike mat-og urtegård ligger ved FV 17, 7 km nord for Brønnøysund. På Hildurs Urterarium er all mat basert på lokale og egenproduserte råstoffer, alt fra urter i hagen, lammekjøtt fra gården, vilt fra skogen og fisk og sjødyr fra havet. Hildurs Urterarium er medlem av «Arktisk Meny».


Brønnøysund

Norsk Havbrukssenter

ligger på Toft, ca 6 km fra Brønnøysund sentrum. Kommer man sjøveien er det gjesteplasser i småbåtmarinaen. Havbrukssenteret er et besøkssenter der det fokuseres på at læring skal komme gjennom deltagelse. Ved å besøke senteret kan man se et fullstendig oppdrett- sanlegg, møte oppdrettsfisk på nært hold, styre undervannskameraer, delta i foring av fisk og få vite mer om havbruk. www.havbrukssenter.no

Skarsåsen Kystfort
ligger 5 km sør/øst fra Brønnøysund og er et tysk kystfort fra 2. verden- skrig. Fra de fire store kanonstillingene går det løpegraver og tunneler. I tillegg er det en kanon og lyskaster. Skarsåsen er et vakkert friluftsområde med utsyn og innsikt, lokalhistorie og verdens- historie på en og samme tid.

Bildet viser utsikt fra Torghatten. Foto: Terje Rakke Life DH


Brønnøysund

Redningsskøytestasjon

Sjøredningskorpset i Brønnøysund dekker området fra Rørvik i sør til Sandnessjøen i nord.
Tre til fire av korpsets medlemmer har til enhver tid vakt for å bemanne redningsskøyta «Uni Helgeland». Denne skøyta tilhører Simrad-klassen, er 12,75 meter lang og gjør 36 knop.
Du finner skøytestasjonen ved Kongekaia midt i sentrum.
Sjøredningskorps: RSRK Brønnøysund. Telefon: 916 79 543
Redningsskøyte: RS «Uni Helgeland». Telefon: 916 79 644 Lik oss på Facebook: Redningsselskapet Nordland


Meld deg på vårt nyhetsbrev