Holmestrand

Holmestrand
Porten til Vestfold

Holmestrand kommune består av Hof, Sande og Holmestrand som ofte kalles «byen under fjellet». Kulturminnet Eidsfoss ligger også i Holmestrand kommune. 

  Kyststien i Holmestrand

  Kyststien har mange opplevelser og helsefremmende aktiviteter i kystnær natur å by på. For barn og familier som ønsker å utforske fjæra, er det mange muligheter, og for de som ønsker å padle kajakk, kan man prøve seg på noen av padleturene i fylkeskommunens prosjekt «Padleled». Det er også blitt litt enklere å ta i bruk sykkel mellom Holmestrand og Sande. Hele kysten langs kyststien mellom Sande og Holmestrand er kjent for å være ett flott sted å fiske etter blant annet sjøørret.


   Aluminiumsmuseet

   Aluminiummuseet i Holmestrand ble åpnet av dronning Sonja i 2002, forbindelse med Holmestrands 250 års- jubileum. Museet har siden da utviklet seg til en kulturell arena med en rekke publikumstilbud. Museet forteller om den rike norske tradisjonen for videreforedling av aluminium, og formidler også industriens verdikjede og produktutvikling – fra den spede begynnelse fram til dagens høyteknologiske virksomhet.


    Jernverket Eidsfoss

    Vannfallet (et 17 meter langt fall mellom Bergsvannet og Eikern), store skogressurser, malmforekomster og mulighetene for transport på omkringliggende vann og vassdrag, har lagt grunnlaget for næringsutvikling på Eidsfoss helt siden middelalderen. I 1697 ble det etablert et jernverk her som la grunnlag for mer enn 300 år med teknologisk og sosial utvikling. Historien om Eidsfoss og Jernverket kan du få vite mer om på Norges best bevarte jernverksmuseum: Jerneverket Eidsfoss.


    Meld deg på vårt nyhetsbrev