Horten kommune

Horten kommune
Byliv og idyll

Horten er en magnet for gode kulturopplevelser, og kan tilby et mangfold du sjelden ser maken til innenfor så korte geografiske avstander.

  Røtter til vikingtiden

  Horten (Borre) har sterke røtter tilbake til vikingtiden. Det kan gravhaugene på Borre og Midgard historisk senter fortelle deg mer om. I tilknytning til gravhaugene i Borreparken og Midgard er det også oppført et stort langhus. Gildehallen. En arkitektonisk perle.
  Marinens hovedstasjon etablerte seg i Horten rundt 1820. Siden den gangen har Horten alltid vært fremtidsrettet. Skipsbyggingen med Horten Verft, elektronikk, mikro- og nanoteknologi. Kommunen har også utviklet seg til å bli et utdanningssted og kunnskapssenter med Høgskolen i Sørøst-Norge og Campus Vestfold som en motor.


   Karljohansvern

   Den gamle marinebasen på Karljohansvern er stadig i utvikling. Det er fortsatt aktiviteter her både i regi av forsvaret og det private næringsliv. Marinemuseet, Preus museum og Lokalhistorisk senter ligger alle i bygninger med en historie tilknyttet marinen. Kunstnermiljøet og industriområdet ekspanderes stadig også i takt med hverandre.


    Kunstnerbyen Åsgårdstrand

    Lengst sør i kommunen finner du Kunstnerbyen Åsgårdstrand. Det helt spesielle lyset og atmosfæren gjør at mange kunstnere etablerer seg her. Det er ikke uten grunn at Edvard Munch valgte å ha sommerhus her. Huset framstår i dag som et lite museum hvor alt er bevart som da maleren selv bodde her.


     Turstier

     Naturen skaper en vakker ramme rundt Horten kommune. Takket være godt klima og naturlige forutsetninger gjør at det er godt å bo her. Horten har en fantastisk kyststi og et mangfold av historiske turstier som lar deg bli kjent med kommunen på en helt spesiell måte.


     Meld deg på vårt nyhetsbrev