Rødøy i Nordland fylke

Selsøyvik Handelssted

Like nord for Polarsirkelen finner man en av Helgelandskystens historiske perler: Selsøyvik Handelssted.

Inne i det idylliske og lune Selsøyviksundet, med Rødøyløva i nord, Svartisen i øst og Hestmannen i sørvest som kulisser, ligger de hvite og rødmalte bygningene som har utgjort et viktig knutepunkt på Helgelandskysten helt siden slutten av 1700-tallet.
Handelsstedet, som er Rødøy kommunes Tusenårssted og i 2008 fikk kongeparet på offisielt besøk, er fortsatt i drift med landhandel, sommerkafé og båtekspedisjon.

For reisende som kommer langs kysten på egen kjøl, er det lagt til rette for både kortvarige og lengre stopp hos Selsøyvik Handelssted. Man finner gjestebrygge med plass til 15-20 båter, utstyrt med vann og strøm. Døgnåpent drivstoffanlegg med bensin og båtdieselfylling både nede på flytebrygga og oppe på land. På landhandelen finner man både det man behøver for å proviantere, og kanskje også noen skjulte skatter inne i landhandelens mange skuffer og skap. Har man lyst på noe godt å drikke, varmt eller kaldt, og hjemmebakst, kan man finne dette i sommerkaféens utvalg. Og skulle du ankomme utenom åpningstidene, som gjerne varierer med sesong og besøkende, så er som regel ikke vertskapet lenger unna at de gjerne åpner butikken igjen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev